Kritina ETERNIT

Eternitove kritine za sodoben in estetski videz streh

Vlaknocementne plošče ETERNIT odpirajo širok manevrski prostor za gradnjo streh in fasad. Različni izdelki, formati in barve plošč se med seboj odlično kombinirajo in dopuščajo možnost oblikovanja edinstvenih stavbnih rešitev, ki so odraz arhitektovih ustvarjanj ali porabnikovih želja in potreb.

Kritine ETERNIT, ki se odlično obnesejo pri novogradnjah kot pri prenovah objektov, dosegajo visoko kakovost in izpolnjujejo vse zahteve v sodobnem gradbeništvu. Zagotavljajo prijetno, varno in brezskrbno bivanje, kakor tudi prispevajo k vrhunskim arhitekturnim rešitvam in varovanju okolja.

Strešna kritina Valovitka®

Strešna kritina Valovitka je razvita na osnovi lastnosti vlaknocementnega materiala, ki omogoča neomejene možnosti razgibanih izvedb in zagotavlja visoko zanesljivost v uporabi. Plošče s poudarjenimi vertikalnimi linijami ne le ustvarjajo naravno valovanje kritine, temveč zagotavljajo tudi visoko statično trdnost.

Prednost valov je v intenzivnem prezračevanju strehe in s tem dodatnem preprečevanju nastajanja kondenza. Prekrivanje na preklop omogoča posameznim ploščam, da ne izstopajo, kontinuirano gibanje pa je veliko bolj izrazno.

Petvalna Valovitka je namenjena prekrivanju streh stanovanjskih hiš in zahtevnejših objektov, saj omogoča številne kombinacije z raznovrstnimi ročno oblikovanimi fazonskimi kosi v barvi plošč. Poleg tega ima vgrajene varnostne trakove, ki zmanjšujejo nevarnost padca skozi streho.

Osemvalna Valovitka je namenjena predvsem enostavnejšim streham. Z blagim valovanjem ustvari preprosto in naravno streho.

Ravna kritina

Ravna kritina se najbolj prilega streham stanovanjskih hiš in družbenih objektov. Primerna je za najzahtevnejše arhitekturne izvedbe, ker omogoča lom strešine, prehod na fasado ter izvedbo globeli, slemena, grebena in podobno. Nudi rešitve za najbolj razgibane strešne površine z nakloni od 15° dalje. S svojo gladko površino, različnimi dimenzijami in sistemi pokrivanja ter načinom pritrjevanja s kljukicami, ustvarja izredno eleganten videz streh.