Z barvami do višje kakovosti bivanja

Besedo bivanje lahko razumemo na več načinov. Glavni pomen te besede zaobjema življenje v nekem prostoru, v katerem se dobro počutimo, okolju, ki nas spodbuja in navdaja z energijo. Pogost je pojav, da se nam naš življenjski prostor zdi neprijazen ali monoton. Ko začutimo ta problem, je potrebno premisliti, kako bi si svoje bivalno okolje polepšali in ga naredili bolj prijaznega. Eden enostavnejših načinov, kako storiti nekaj za svoje bivalno okolje, je sprememba barv v prostoru.

 

Pri izbiri zidnih barv je pomembnih več dejavnikov: blagovna znamka, kakovost, poraba, odtenek in nenazadnje tudi cena. Pri razvoju linije notranjih zidnih barv Dekoria smo posebno pozornost posvetili dejstvu, da ljudje vedno raje ustvarjajo sami in si svoj dom oblikujejo glede na počutje v prostoru. Zato smo v nabor izdelkov poleg disperzijskih barv za stene vključili tudi že pripravljene barve; te barve so najpogosteje uporabljene zakombinacijo efektov na eni ali več sten v prostoru. Glede na barvo pohištva in vrsto sobe se odločimo, katera barva je najbolj primerna za izboljšano počutje v času bivanja v prostoru.

 

Vpliv barv na dojemanje prostora je lahko zelo velik, saj ga lahkobodisi optično povečajo, bodisi pomanjšajo. Poglejmo, kako štiri osnovnebarve vplivajo na velikost, namen in počutje v prostoru.

 

Modra je hladna barva, ki simbolizira vodo, morje, nebo.Prostori, obarvani z modro, nas pomirijo in nam dajo občutek harmonije. Modra barva na videz poveča prostor. Primerna je za spalnice, ker pomirja in za kopalnice (običajno so majhne, izbran odtenek modre barve pa jih navidezno poveča). Odsvetujemo jo za delovne prostore, saj zmanjšuje koncentracijo in s tem produktivnost.

 

Rdeča barva simbolizira jezo in nevarnost. Rdeča stimulira in nam daje energijo za delo. V kolikor z njo prebarvamo večje prostore, jih bomo vizualno pomanjšali. Primerna je za delovne prostore, vendar lahko v prevelikih količinah postane utrujajoča, zato so povsem rdeči prostori za marsikoga neprimerni.

 

Zelena je mirna barva, ki spominja na spokojno naravo, povečuje nam koncentracijo in nam pomaga pri miselnih procesih. Primerna je za prostore, kjer se učimo in razmišljamo. Ima podoben učinek kot modra, s to razliko, da nas ne uspava.

 

Rumena simbolizira srečo. Zaradi svoje svetlosti nas napolni z energijo in nas spravi v dobro voljo. Poveča tudi našo sposobnost razmišljanja. Vizualno lahko rumena barva tako kot rdeča pomanjša prostor, če jo uporabimo v prevelikih količinah. Rumeno barvo priporočamo za dnevno sobo.

 

Barvni koncentrati Dekoria

Glede na zgoraj napisano vam predstavljamo rešitev za popestritev bivalnih prostorov, ki predstavlja optimalno razmerje med kakovostjo, raznovrstnostjo ter seveda ceno. Zaradi želje omogočiti našim kupcem, da popolnoma osvobodijo svojo domišljijo in v skladu s svojimi potrebami in željami prilagajajo barve sebi in svojim bližnjim, smo v nabor proizvodov uvrstili tudi koncentrate, ki so namenjeni mešanju z belo barvo.

 

Barvna paleta Dekoria vsebuje 24 različnih barvnih koncentratov, ki se lahko poljubno mešajo z vsemi vrstami belih barv Dekoria ter s fasadnimi barvami. Na prodajnih mestih Skupine Topdom ter pri pooblaščenih prodajalcih blagovne znamke Dekoria si lahko na barvni karti ogledate kar 116 različnih barvnih odtenkov, s katerimi bodo bivanjski prostori zablesteli v novi podobi.  

 

Blagovna znamka Dekoria združuje kakovostne izdelke, v katerih so zbrane več kot stoletne izkušnje enega največjih proizvajalcev barv v Evropi. Z izbiro barv Dekoria vam zagotavljamo najvišjo možno kakovost ob ugodni ceni. Na vas sedaj ostane le, da razmislite, kako boste spremenili svoje bivalno okolje in mu vdahnili obilico življenjske energije, ki vas bo razvedrila in spodbudila k doseganju vaših ciljev.